Ένας πνιγμένος στο πράσινο, του Έλατου και του πλατανιού, τόπος άγιος, περιμένει και σας υποδέχεται με όλες τις τιμές να τον ανακαλύψετε. Άνθρωποι αγνοί, ένα με την φύση, την απλοχεριά, και την αγάπη για τα δάση και τα χωριά τους, περιμένουν να σας φιλοξενήσουν, τόσο κοντά και συνάμα τόσο μακριά από το κέντρο.

Αφήνοντας πίσω την Πύλη και τα πρώτα μνημεία της περιοχής ανηφορίζετε προς Ελάτη, περνώντας την πρώτη διασταύρωση που οδηγεί στο Ροποτό. Ο φαρδύς ασφαλτοστρωμένος δρόμος περνά και την δεύτερη διασταύρωση προς Στουρναρέικα, Μεσοχώρα, ξεγλιστρώντας μέσα σ' ένα καταπράσινο τοπίο με πολλά πλατάνια, και ανείπωτη θέα στο ποτάμι, στις κορυφές των βουνών, και τα απέναντι χωριουδάκια, καλύπτοντας γρήγορα τα Δώδεκα χιλιόμετρα σαν να ήταν μόνο ένα, φτάνοντας στην πανέμορφη, στεφανωμένη από ελατόδασος, Ελάτη σε ύψος 950 μ.

Μόλις 4 χλμ από την Ελάτη, μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή με πλατάνια, ρέματα με κρουσταλλιασμένα νερά, (διαδρομή του ονομαστού μονοπατιού Ε - 4) φτάνετε στο κοντινό Βροντερό στο εργαστήρι ξυλογλυπτικής του τεχνίτη Άγγελου Πατσιαντζή.

Από την διασταύρωση που οδηγεί στα Στουρναρέικα και την Μεσοχώρα υπάρχει μια κρυφή ασφάλτινη διαδρομή, που βγάζει σε ένα πανέμορφο χωριό, πέρασμα κάποτε όλων των ταξιδιωτών, κερατζήδων ( μεταφορείς ) και όλων των εφοδίων του Ε.Λ.Α.Σ. από και προς τα χωριά του Ασπροποτάμου και τα Τρίκαλα.

Στον γυρισμό από Παλαιοκαρυά, κατευθυνθείτε στην πρώτη διασταύρωση που συναντήσατε ερχόμενοι στην Ελάτη με κατεύθυνση το Ροποτό. Στον ασφαλτόδρομο σας συνοδεύει, αντίθετα ερχόμενος ο Πορταικός ή Γκρόπας ρέμα (ονομασία της πηγής) και σαν ζωγραφιά σχηματίζεται σιγά-σιγά ένα ανεπανάληπτο πάζλ μπροστά στα μάτια σας.

Στην Βορειοδυτική πλευρά της Ελάτης με κατεύθυνση τον Ασπροπόταμο και τα χωριά του, ανοίγονται δεκάδες, άγνωστες πράγματι διαδρομές. Η Συναρπαστική διαδρομή ακολουθεί τον κεντρικό δρόμο Τρικάλων - Άρτας φτάνοντας σύντομα στα λιβάδια, το Περτούλι, και το εκπληκτικό δάσος του, που κανείς επισκέπτης δεν έφυγε χωρίς να το δει ή να το περπατήσει.

Συνεχίζοντας την διαδρομή σε 4 χλμ. συναντάτε το Νεραιδοχώρι με τις ομοιόμορφες κατακόκκινες στέγες, και τις ταβέρνες, τόσο πάνω σχεδόν στο δρόμο, όσο και στην πλατεία του χωριού. Το γραφικό Νεραιδοχώρι, όπως ακριβώς αφήνει να εννοηθεί το όνομά του, είναι κτισμένο κάτω από την κορυφή Νεράιδα ανάμεσα από δεκάδες φυσικές ομορφιές.

Ελάτη Τρικάλων
Τρίκαλα T.K.420.32
Τηλέφωνο: 24340 71826
e-mail info@likno.gr

Όλες οι φωτογραφίες και τα κείμενα του παρόντος δικτυακού τόπου καλύπτονται από τον Νόμο 2121 / 1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν και στην Ελλάδα. Επίσης προστατεύονται από copyright. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάτι από αυτά απευθυνθείτε στον δημιουργό.