Στον γυρισμό από Παλαιοκαρυά, κατευθυνθείτε στην πρώτη διασταύρωση που συναντήσατε ερχόμενοι στην Ελάτη με κατεύθυνση το Ροποτό. Στον ασφαλτόδρομο σας συνοδεύει, αντίθετα ερχόμενος ο Πορταικός ή Γκρόπας ρέμα (ονομασία της πηγής) και σαν ζωγραφιά σχηματίζεται σιγά-σιγά ένα ανεπανάληπτο πάζλ μπροστά στα μάτια σας.

Στον πρώτο οικισμό του χωριού σώζεται και λειτουργεί, όχι μόνο σαν αξιοθέατο, παλιός νερόμυλος που οι κάτοικοι ακόμη και από τα γύρω χωριά, φέρνουν για άλεσμα καλαμπόκι, στάρι, βρώμη.

Πάνω ακριβώς από το παλιό βακούφικο (εκκλησιαστική περιουσία) κτίσμα του νερόμυλου υπάρχει μια από τις πολλές τριστέλες της περιοχής, που ακόμη και σήμερα χρησιμεύει για το πλύσιμο βαριών κλινοσκεπασμάτων, βελέντζες, φλοκάτες κ.α. Το διπλανό καφενεδάκι Π ταβέρνα προσφέρει από καφέ έως τσιπουρομεζέδες. Μεγάλο πανηγύρι γίνεται στο χωριό την Τρίτη μέρα του Πάσχα, στην εκκλησία της Αγ. Τριάδος με αποκορύφωμα για τον επισκέπτη το άκουσμα σπανίων παραδοσιακών πολυφωνικών τραγουδιών από την Θεσσαλία.

Ελάτη Τρικάλων
Τρίκαλα T.K.420.32
Τηλέφωνο: 24340 71826
e-mail info@likno.gr

Όλες οι φωτογραφίες και τα κείμενα του παρόντος δικτυακού τόπου καλύπτονται από τον Νόμο 2121 / 1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν και στην Ελλάδα. Επίσης προστατεύονται από copyright. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάτι από αυτά απευθυνθείτε στον δημιουργό.