Στην Βορειοδυτική πλευρά της Ελάτης με κατεύθυνση τον Ασπροπόταμο και τα χωριά του, ανοίγονται δεκάδες, άγνωστες πράγματι διαδρομές. Η Συναρπαστική διαδρομή ακολουθεί τον κεντρικό δρόμο Τρικάλων - Άρτας φτάνοντας σύντομα στα λιβάδια, το Περτούλι, και το εκπληκτικό δάσος του, που κανείς επισκέπτης δεν έφυγε χωρίς να το δει ή να το περπατήσει.

Στα λιβάδια Περτουλίου υπάρχουν αρκετές δυνατότητες για χαλάρωση ή αντίστοιχα για άθληση. Ένα αλπικό τοπίο στα 1.180 μ έκπληξη για τον επισκέπτη, μια που απότομα διακόπτεται η πυκνή βλάστηση και αντικαθίσταται για λίγο με καταπράσινα λιβάδια, δεκάδες μικροσκοπικές λίμνες, πεντακάθαρα ρυάκια, και δεκάδες Άλογα ή Αγελάδες να βόσκουν ελεύθερα. Στα λιβάδια κάθε χρόνο το τελευταίο σαββατοκύριακο του Μαίου γίνεται το ετήσιο αντάμωμα Σαρακατσαναίων. Τότε ο επισκέπτης μπορεί να δει σκηνές, αναπαραστάσεις του νομαδικού βίου, τραγούδια της αγάπης, σκετσάκια φτιαγμένα από ανθρώπους που γνωρίζουν την ιστορία τους και το χρέος τους προς αυτή.

Το Περτούλι, πανέμορφο αρχοντοχώρι ορθώνεται περήφανο σε μια μαγευτική, γεμάτη έλατα τοποθεσία του βουνού Φούρκα της Πίνδου.

Το δασικό σύμπλεγμα Περτουλίου με συνολική έκταση 32970 στρ. και συνολική δασοσκεπή έκταση 25300 στρ εξακολουθεί ως τις μέρες μας είναι από τα παραγωγικότερα δάση στην χώρα μας.
Το Πανεπιστημιακό δάσος Περτουλίου είναι δημόσιο, και συντελεί τα μέγιστα με τον δικό του τρόπο, στην αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής, και ας μην φαίνεται με την πρώτη ματιά. Όλα άρχισαν από πολύ παλιά, όταν ένας φωτισμένος καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ο Αναστάσιος Οικονομόπουλος ενήργησε ώστε να παραχωρηθεί το δάσος για λόγους εκπαιδευτικούς, έρευνας, και πρότυπης δασικής εκμετάλλευσης στο Πανεπιστήμιο.

Ελάτη Τρικάλων
Τρίκαλα T.K.420.32
Τηλέφωνο: 24340 71826
e-mail info@likno.gr

Όλες οι φωτογραφίες και τα κείμενα του παρόντος δικτυακού τόπου καλύπτονται από τον Νόμο 2121 / 1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν και στην Ελλάδα. Επίσης προστατεύονται από copyright. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάτι από αυτά απευθυνθείτε στον δημιουργό.