Από την διασταύρωση που οδηγεί στα Στουρναρέικα και την Μεσοχώρα υπάρχει μια κρυφή ασφάλτινη διαδρομή, που βγάζει σε ένα πανέμορφο χωριό, πέρασμα κάποτε όλων των ταξιδιωτών, κερατζήδων ( μεταφορείς ) και όλων των εφοδίων του Ε.Λ.Α.Σ. από και προς τα χωριά του Ασπροποτάμου και τα Τρίκαλα.

Βλέποντας την πινακίδα δεξιά σας που γράφει Άνω, Μέση, Κάτω Παλαιοκαρυά - γι' αυτά τα χωριά πρόκειται - στρίψτε αριστερά, για να βρεθείτε σε δευτερόλεπτα σε ένα τόπο ασύγκριτης φυσικής ομορφιάς που αν μη τι άλλο δεν μπορεί, από κάποια βαθιά χαράδρα θα βγουν ξωτικά ή νεράιδες.

Το ξεχασμένο συγκλονιστικό τοπίο συμπληρώνεται αρμονικά από το μουρμούρισμα του Παλαιοκαρίτη ποταμού και τα κελαϊδίσματα των πουλιών. Στην μικρή τσιμεντένια γέφυρα (υπάρχει πινακίδα) μπείτε στον χωματόδρομο, και σε 300 μέτρα είστε στην βάση του παραδοσιακού - επιβλητικού - πέτρινου γεφυριού της Παλαιοκαρυάς ( 16ος Αι ), με τους δύο ασύμμετρους καταρράκτες, 12 και 2 μέτρων αντίστοιχα. Οι εκπλήξεις συνεχίζονται όταν από τον κεντρικό δρόμο βγείτε πάλι κρατώντας την ίδια κατεύθυνση. Το 1999 λειτούργησε ο παλιός νερόμυλος και η τριστέλα για το πλύσιμο των κουβερτών και των βαριών κλινοσκεπασμάτων που λειτουργεί με ευθύνη της εκκλησίας. Είναι πάνω σχεδόν στον δρόμο, μέσα στον οικισμό της Κάτω Παλαιοκαρυάς, μην χάσετε την ευκαιρία να τον επισκεφθείτε και να αγοράσετε φρέσκο καλαμποκάλευρο.

Στον τελευταίο οικισμό, την πανέμορφη Άνω Παλαιοκαρυά, το μικρό αλλά τόσο ζεστό καφενεδάκι - πρώην χάνι και αυτό - του Στέφανου και της Παρασκευής Γώγου, θα σας φτιάξει από καφέ ή τσάι έως τα απλά - αλλά νόστιμα - χωριάτικα μεζεδάκια για τσίπουρο.

Απολαύστε τα, έχοντας θέα από τον υπερυψωμένο δρόμο, το ποτάμι τα κελαριστά νερά του και τα κελαιδίσματα των πουλιών - τα μόνα που ακούγονται -. Ρωτήστε τους πως θα πάτε στον Αγ. Νικόλαο και στο κοντινό λιθόκτιστο σχολείο.

Ελάτη Τρικάλων
Τρίκαλα T.K.420.32
Τηλέφωνο: 24340 71826
e-mail info@likno.gr

Όλες οι φωτογραφίες και τα κείμενα του παρόντος δικτυακού τόπου καλύπτονται από τον Νόμο 2121 / 1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν και στην Ελλάδα. Επίσης προστατεύονται από copyright. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάτι από αυτά απευθυνθείτε στον δημιουργό.