Συνεχίζοντας την διαδρομή σε 4 χλμ. συναντάτε το Νεραιδοχώρι με τις ομοιόμορφες κατακόκκινες στέγες, και τις ταβέρνες, τόσο πάνω σχεδόν στο δρόμο, όσο και στην πλατεία του χωριού. Το γραφικό Νεραιδοχώρι, όπως ακριβώς αφήνει να εννοηθεί το όνομά του, είναι κτισμένο κάτω από την κορυφή Νεράιδα ανάμεσα από δεκάδες φυσικές ομορφιές.

Τόσο η προικισμένη φύση που το περιβάλει, όσο και τα θαυμάσια μνημεία του χώρου κερδίζουν αμέσως τον επισκέπτη, δίνοντάς του ώρες - ώρες την εντύπωση ότι στο αμέσως επόμενο βήμα του θα εμφανιστούν Νεράιδες - Ξωτικά ή κάτι εντελώς πέρα από την φαντασία του.

Μνημεία που γνωρίζουν οι επισκέπτες και έχουν εύκολη πρόσβαση είναι τρίκλιτη λιθόκτιστη βασιλική του Αγ. Νικολάου (1763), με θαυμάσιες αγιογραφίες στην κάτω πλατεία του Νεραιδοχωρίου. Αναζητήστε τον υπομονετικό παπά Π Χρήστο να σας διηγηθεί γλαφυρά την ιστορία της μονής και τους αγώνες του ιδίου για την διάσωση των τοιχογραφιών. Δύο μόλις χλμ από το χωριό στην θέση Τσούκα βρίσκεται η Αγ. Παρασκευή (1793) τυλιγμένη στους θρύλους που η παράδοση διασώζει, αναφέροντας για τον τρούλο της μονής και την κούφια στέγη, που χρησιμοποιήθηκε για κρυφό σχολειό, και στα δύσκολα χρόνια για καταφύγιο - κρησφύγετο του Ε.Α.Μ. Δίπλα από την Ι. Μονή Αγ. Παρασκευής, ο χωματόδρομος βγάζει σε εκατό μέτρα σε μια βραχώδη περιοχή που απαγορεύεται το κοιτάζειν εις τους πάσχοντας από παντός είδους ιλίγγους. Εκτός της επιβλητικής, απεριόριστης θέας τα βλέπεις όλα αντικρίζεις σαν σπιρτόκουτα, τα σπίτια, τις πλατείες, και τους δρόμους της Πύρρας, λες και συμμετέχεις σε αεροφωτογράφηση.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το λίκνο 04340 71826 ή το www.3kala.gr

Ελάτη Τρικάλων
Τρίκαλα T.K.420.32
Τηλέφωνο: 24340 71826
e-mail info@likno.gr

Όλες οι φωτογραφίες και τα κείμενα του παρόντος δικτυακού τόπου καλύπτονται από τον Νόμο 2121 / 1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν και στην Ελλάδα. Επίσης προστατεύονται από copyright. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάτι από αυτά απευθυνθείτε στον δημιουργό.