Μόλις 4 χλμ από την Ελάτη, μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή με πλατάνια, ρέματα με κρουσταλλιασμένα νερά, (διαδρομή του ονομαστού μονοπατιού Ε - 4) φτάνετε στο κοντινό Βροντερό στο εργαστήρι ξυλογλυπτικής του τεχνίτη Άγγελου Πατσιαντζή.

Παρά την ηλικία του ο Άγγελος σκαλίζει με εξαιρετική ευαισθησία στο αγαπημένο του υλικό, Καρυδιά, Ξηροπλάτανο, Φτελιά, θέματα που αντλεί από την ορθοδοξία, τους βίους των Αγίων, και ορισμένα ελεύθερα θέματα. Εργαλεία του, το σκαρπέλο του γλύπτη, που ο καθείς μπορεί να αποκτήσει, τα δικά του όμως σύνεργα, το μεράκι και η εκπληκτική αφοσίωση στην λεπτομέρεια, η εξειδικευμένη θεματολογία είναι αυτά που κάνουν αξεπέραστο και τον ίδιο και τα έργα του. Στο μικρό, γραφικό χωριουδάκι, υπάρχουν ξενώνες και το ζεστό ταβερνάκι Κεχρί, με δυνατό τσιπουράκι, μεζέδες και αν είστε τυχεροί Ι. παραδοσιακές πίττες.

Λίγο πιο κάτω - ακολουθώντας την ίδια διαδρομή - είναι το χωριό Καλόγεροι με τον διατηρημένο παραδοσιακό νερόμυλο και το μονοπάτι που βγάζει στην Σπηλιά της Νεράιδας με θέα στην Καρδίτσα και τα Τρίκαλα, ενώ σε 2 χλμ ακόμη αντικρίζετε την επιβλητική Ι. Μ. Αγίου Προκοπίου, στο ομώνυμο χωριό. Από εκεί, συνεχίζετε δεξιά προς αυχένα και όταν φτάσετε σε αυτόν ή κατευθύνεστε αριστερά προς - Προφήτη Ηλία - Πετροχώρι ή δεξιά σε μια μαγευτική περιπετειώδη διαδρομή προς Στουρναρέικα.

Ελάτη Τρικάλων
Τρίκαλα T.K.420.32
Τηλέφωνο: 24340 71826
e-mail info@likno.gr

Όλες οι φωτογραφίες και τα κείμενα του παρόντος δικτυακού τόπου καλύπτονται από τον Νόμο 2121 / 1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν και στην Ελλάδα. Επίσης προστατεύονται από copyright. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάτι από αυτά απευθυνθείτε στον δημιουργό.